Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

A KARBO rendszer hibája miatt változások az övvizsga regisztráció és a tagbejelentés folyamataiban
2017.12.15 10:47
Ruip Zsófia

Tisztelt Tagság! Tisztelt Klubvezetők! Tisztelt Mesterek!

 

Pár napja írtam nektek a KARBO-val kapcsolatban, de azt a tájékoztatót már levettük a honlapról, mert azóta aktualitását vesztette. Az Elnökség és Krepsz János főinstruktor közösen, a fejlemények tükrében továbbgondolta ezt a kérdést. A KARBO rendszert idáig teljesen ingyen és bérmentve üzemeltette egy karatés társunk Berán Zoltán, valamint több évvel ezelőtt szintén hasonló feltételekkel fejlesztett egy másik társunk Cseh Attila. Nekik ezúton köszönöm a több éves munkájukat és segítségüket. Sajnos, Zoli hibáján kívül történt egy technikai probléma, amely során leállt a rendszer és adatvesztés következett be, ezért nem tudtátok-tudjátok használni a KARBO-t vagy csak régebbi adatok elérhetőek rajta. Zoli sokáig dolgozott azon, hogy az elveszett adatokat megpróbálja visszaállítani, de sajnos nem sikerült, ezért neki is külső segítséget kell ehhez igénybe venni, ami természetesen már nem díjmentes. Ennek az árajánlatát már megküldte Szövetségünk részére, ez egy jelentősebb kiadást jelentene, ami egyébként reális összeg. Azonban nincsen arra semmilyen garancia, hogy ugyanez az adatvesztés a későbbiekben nem ismétlődhet meg újra, ezért úgy határoztunk, hogy egy új és modernebb rendszer fejlesztését indítjuk el. Természetesen a meglévő adatok mentése megtörténik, mármint amik rendelkezésre állnak.

Az átmeneti időszakra létrehoztunk egy többfunkciós táblázatot és azt szeretnénk, hogy jelenleg ezt használjátok.

Kérem, figyelmesen olvassátok el a táblázat kitöltésére vonatkozó információkat!

A táblázatot több célra lehet használni, akár külön-külön, akár egyszerre.

  1. Tagbejelentés
  2. Övvizsga előzetes bejelentése
  3. Övvizsga jegyzőkönyv

Nyílván a Tagbejelentést és az Övvizsga előzetes bejelentését lehet egyszerre használni és az Övvizsga jegyzőkönyvet külön, mivel értelem szerűen az első két lépés előfeltétele az övvizsgának, tehát az övvizsgát előzetesen KÖTELEZŐ bejelenteni. A táblázatban a bejelentés célja melletti cellába kell egy „X” jelet tenni, ami a cella legördülő füléből kiválasztható. Szintén a legördülő fülek segítségével lehet kiválasztani az igényelt kyu diplomák és Budo Passok számát is. A fejlécét a táblázatnak, ahol a klub, a vizsgáztató, valamint a vizsga helyszínével kapcsolatos adatok helye van, oda a vizsga időpontját kivéve be kell írni mindent, kivétel a vizsga időpontját, mert azt szintén a legördülő fülek segítségével lehet kiválasztani.

Magában a táblázatban a „vizsgázó/új tag neve”, a „Budo Pass szám” és a „Megjegyzés” cellák kivételével az összes többi cella kitölthető a legördülő fülek segítségével, tehát csak a felsorolt három cellába szükséges beírni a kívánt adatokat.

Fontos! Senki ne akarjon beírni adatokat azokba a cellába, amelyekbe a legördülő fülek segítségével lehet a kívánt adatot kiválasztani! Kérek mindenkit, ne töltse ki kézzel a táblázatot és ne küldje el semmilyen formában a kézzel kitöltött táblázatot a Szövetségnek semmilyen úton, mert a későbbiekben nem tudjuk az ott szereplő adatokat átkonvertálni az új rendszerbe. Amennyiben több klub egy vizsgáztató részvételével tart összevont vizsgát, úgy kérném, hogy annyi táblázatot küldjetek el, ahány klub vesz részt a vizsgán, tehát klubonként egy táblázat.

Végezetül a kitöltött táblázatokat az info@jkahungary.hu email címre kérjük elküldeni minden esetben. A fentiekkel kapcsolatos kérdéseiteket is erre a címre küldjétek el.

Szeretnélek tájékoztatni titeket, hogy az iroda zárva lesz 2017. december 18-tól 2018. január 2-ig, ezért a kyu diploma és Budo Pass igényeiteket, valamint az övvizsga bejelentéseket előtte tegyétek meg.

Egyben szeretném jelezni, hogy véglegesedett a 2018. évre szóló versenynaptárunk, mely szintén letölthető.

Tisztelettel,
Siliga Péter