Magyar JKA Karate Szövetség

Magyar JKA Karate Szövetség

Nemzetközi Jubileumi Gasshuku, Bergen - Beszámoló a JKA Norway 30. Jubileumi rendezvényéről
Nemzetközi Jubileumi Gasshuku, Bergen - Beszámoló a JKA Norway 30. Jubileumi rendezvényéről
2017.12.10 09:01
Ruip Zsófia

Több, mint 600 – elsősorban európai - karatéka 2017. november 23-26-án közös edzésekkel ünnepelte a norvég JKA hivatalos működésének 30. évfordulóját Bergenben, Norvégiában. Magyarországról is érkeztek karatésok Botos Zoltán, Juhász János és a jelenleg Magyarországon dolgozó svájci karatés, Roland Heimgartner személyében. A delegációt Széll Andor erősítette Norvégiából.

A jeles, és megfelelően beharangozott eseményre 9 instruktort hívtak meg a JKA Központjából, Ueki Masaaki Shuseki Shihan vezetésével. A JKA főinstruktorának munkáját Ogura Yasunori, Naka Tatsuya, Takahashi Satoshi, Kobayashi Kunio, Hirayama Yuko, Nemoto Keisuke, Shiina Mai és Ogane Yutaro mesterek segítették. Instruktorként közreműködött még Jörgen Bura sensei Dániából, Ohta Yasunori sensei Angliából, valamint Geir Arild Larsen sensei, a norvég JKA főinstruktora, a norvég Technikai Bizottság vezetője.

9 csoportra bontották a résztvevőket, így mindenki a saját öv és tudás szintjének megfelelő edzésmunkát végezhette.

A 3 - 7. dan fokozatok csoportjaiban Ueki Shuseki Shihan, Bura Sensei, Ogura Sensei, Kobayashi Sensei és Naka Sensei tanítottak. A fő hangsúlyt a megfelelő alapokra, a gyakrabban használt állások helyes végrehajtásának fontosságára és természetesen a megfelelő csípőmunkára helyezték.

A formagyakorlatok közül a Sochin, a Nijushiho és a Gojushiho sho katák kerültek kiemelésre. A megfelelő technikai végrehajtáson túl természetesen a bunkai JKA standard szerinti változatára is figyelmet fordítottak.

Szombaton a tábor vezető instruktorai és a norvég válogatott tagjai színvonalas bemutatókkal tették még emlékezetesebbé az eseményt, az erről készült videót az alábbi linken tekinthetitek meg:https://www.youtube.com/watch?v=vHlQwAqqBys&t=357s

A táborban az oslói Baerum Karate Klub vezetője, Széll Andor sikeres danvizsgát tett - a JKA főinstruktora, Ueki Masaaki mester előtt - 5. dan fokozatra.

További sikeres munkát és hasonlóan színvonalas eseményeket kívánunk a Norvég JKA Szövetségnek!

(Az összefoglaló Széll Andor beszámolója alapján készült)